شبکه آمریکایی: انصارالله برای اولین‌بار جنگنده آمریکایی را هدف قرار داد لاریجانی: شهید حسن نصرالله جانش را در راه نجات بشریت از ظلم و سیاهی داد نتانیاهو: همچنان ۶۳ اسیر در اختیار حماس هستند وزارت خارجه روسیه سفر لاوروف به ایران را تأیید کرد دعوت مقاومت فلسطین برای حضور گسترده در مراسم تشییع پیکر سیدحسن نصرالله کشته شدن ۱۰ نیروی ترکیه‌ای در شمال عراق زینب نصرالله: درد فراق پدرم بسیار سنگین است ۶۰۲ اسیر فلسطینی فردا آزاد خواهند شد جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم 

مجلس سنای فرانسه: قره‌باغ به عنوان جمهوری مستقل به رسمیت شناخته شود

مجلس سنای فرانسه روز چهارشنبه با تصویب قطعنامه‌ای از دولت این کشور خواست منطقه مورد مناقشه «قره‌باغ کوهستانی» را به عنوان یک جمهوری مستقل به رسمیت بشناسد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۶ - ۰۵ آذر ۱۳۹۹ - 2020 November 25
کد خبر: ۶۸۱۹۲

به گزارش راهبرد معاصر مجلس سنای فرانسه امروز چهارشنبه با تصویب قطعنامه‌ای از دولت این کشور خواست منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی را به عنوان یک جمهوری مستقل به رسمیت بشناسد.

تصویب این قطعنامه نمادین به معنی آن نیست که دولت فرانسه منطقه «قره‌باغ کوهستانی» را به عنوان یک جمهوری مستقل به رسمیت خواهد شناخت، اما این اقدام، در حکم پیامی برای حمایت از جامعه ارمنی‌ها در فرانسه است.

هیچ کشوری منطقه قره‌باغ کوهستانی را که از چند دهه قبل میان جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان مورد مناقشه بوده به عنوان جمهوری مستقل به رسمیت نشناخته است.

«جین-باپتیست لیموین»، وزیر کشور فرانسه در بیانیه‌ای از تصویب این قطعنامه انتقاد کرد و گفت که این اقدام نه به نفع ارمنستان است و نه مردم قره‌باغ.

قره‌باغ کوهستانی در داخل آذربایجان واقع شده و از لحاظ حقوق بین‌الملل بخشی از خاک جمهوری آذربایجان محسوب می‌شود، اما ارمنستان در جریان جنگی که بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوری آغاز شد، این منطقه را به اشغال خود درآورد. این منطقه از سال ۱۹۹۴ میان جمهوری‌‌‌های آذربایجان و ارمنستان محل مناقشه است.

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای گفت که این قطعنامه توسط گروهی از سناتورهایی که «به شدت طرفدار ارمنستان بوده‌اند» طراحی شده است.

در بیانیه وزارت خارجه آذربایجان آمده است: «تصویب یک قطعنامه کاملاً یکجانبه توسط سنا را تنها می‌توان اقدامی تحریک‌آمیز قلمداد کرد.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «مایلیم تأکید کنیم که قطعنامه تصویب‌شده توسط سنای فرانسه فاقد اثر حقوقی است. با وجود این، با توجه به اهمیت سیاسی این قطعنامه، تصویب آن در کشوری که در نقش میانجی ظاهر شده، بی‌طرفی‌اش را مورد تردید قرار می‌دهد. این قطعنامه، وجهه فرانسه را به عنوان یک میانجی منصف  در جامعه آذربایجان مخدوش می‌کند.»

 

فارس

ارسال نظر